Altijd maar die financiën, warmwaterbron bij Majimoto primary
10 maart 2026 - Msambweni, Kenia
Op maandag kon ik eindelijk een uurtje langer slapen.
Ik had in de ochtend een overleg ingepland met Alfred en de accountant Thomas. Er moesten wat zaken opgelost worden opgelost want een aantal projecten sloten niet aan op de boekjaren volgens de Keniaanse accountant hier. Ik verwacht dat we voldoende helderheid hebben kunnen geven gisteren. Het was een fijn constructief overleg en donderdag komt hij met zijn nieuwe analyse.
Vandaag op weg naar Majimoto primary. 85 km enkele reis en onmogelijk te bereiken bij regen en/of onweer. Het plenst wat af in Kenia de laatste dagen. Even getwijfeld maar toch maar vertrokken om 7.00 u. Onderweg voorbij Msambweni Masoud (T4T-coach en één van mijn studenten uit de derde schoolleidersopleiding, de tweede waarbij ik was betrokken in 2015) opgepikt.
Na een hoop geslinger en wegdelen waar we maar net langs konden vanwege de erosie, veroorzaakt door de hevige regen. Daarnaast ook diverse modderstromen waar we doorheen glibberden, hobbeldebobbel in bergachtig gebied.
Masoud vertelde mij dat ik een goede keuze had gemaakt vandaag om hier naartoe te gaan: 'een adventure'. Toch echt toeval.
Onderweg reden we langs stuwmeren met krokodillen. Prachtig uitzicht over deze meren met op de achtergrond, aan de horizon, de zee.
En net voor de school kwamen we uit bij één van de twee warmwaterbronnen die dit dorpje rijk is. Majimoto primary.
Majimoto betekent heet water.
En heet is het! Zelfs bij de temperatuur van zo'n 35 graden hier zie je de waterdamp opstijgen. Bij de video's krijg je een indruk. Er staat hier een vulkaan in de buurt.
Op school 2 klassenobservaties bijgewoond. Ook bij een net gestarte juf. Ik vroeg haar om haar headteacher Khaemba feedback op het gesprek te geven. Het is dat ze hier niet rood kunnen worden....
Ze deed dit na aandringen, want dat leek haar toch echt niet de bedoeling, op een zorgvuldige respectvolle manier. Wat een kanjer.
Daarna kreeg ik eerst thee aangeboden met gebakken eieren (o jee, ei). Heerlijk en gelukkig geen last van gekregen deze keer.
Vervolgens samen met Masoud een interactieve vergadering bijgewoond. Misschien wel de beste die ik hier ooit heb gezien.
Rommeldebommel... en toen werd de lucht zwart. We gaan NU, daar kwam onze chauffeur Patrick aanrennen. Niks pole pole.
Gelukkig zojuist veilig thuisgekomen.
Morgen met Mia op pad, dat staat namelijk al drie reizen op onze planning.
De filmploeg komt ook nog langs op de school om te filmen voor onze nieuwe T4T-promotievideo.
Ilse Leijser:10 maart 2026Klinkt als een mooi avontuur! En heel fijn dat jullie weer op tijd terug zijn! Veel plezier morgen als je met Mia op pad gaat!
Lotte Leijser:10 maart 2026Wauw, wat een mooie rit heb je gemaakt! Veel plezier met Mia morgen.
Rieky Wattenberg:11 maart 2026Dat was me het ritje wel zo te zien op de foto's maar je bent weer veilig in het hotel.
Daniëlla Schotman:16 maart 2026Stuwmeren met krokodillen en warmwaterbronnen. Volgende keer ga ik met jou mee. Wat een avontuur!