Thank you so much. I am going home as a changed person
6 oktober 2024 - Lunga Lunga, Kenia
De twee dagen training zitten erop.
Beide dagen zijn we zoals gewoonlijk begonnen met gebed. We startten met een islamitische gebed en beide dagen eindigden we met een christelijk gebed en daar doet iedereen gewoon aan mee. Bijzonder om te zien dat als ze rollenspellen voorbereiden om zaken, zoals bijvoorbeeld een teamvergadering te oefenen ook dit gebed wordt nagespeeld en het typisch Keniaanse bedankje: 'give her a clap, give him flowers' zit ook in het rolspel.
Wat een heerlijke dagen hebben we achter de rug en Gert Jan en ik hebben beide dagen ook echt op onze handen kunnen blijven zitten. De dagen waren goed voorbereid maar vervolgens is het altijd nog maar afwachten of het daarna ook allemaal goed verloopt. Gelukkig sloten wij wel gewoon aan bij de energizers. Anders was ik waarschijnlijk in slaap gevallen.
Wat een positieve dagen vol met veel enerverende werkvormen volgend op korte instructiemomenten. Dagen uit het boekje! Zeker door de warmte van vandaag is deze afwisseling nodig om de concentratie vast te kunnen houden.
Dit is wat T4T hier toevoegt.
Wij organiseren de ontmoeting van professionals, de uitwisseling tussen onderwijscollega's om vervolgens samen te leren. Waar andere opleidingen (zoals ze hier zelf zeggen) hier bol staan van kennisoverdracht wordt er bij onze opleiding en zeker ook bij onze andere workshops interactief samen geleerd en gewerkt aan het verbeteren van het onderwijs. To meet, to connect, to learn. En dan ook nog een uitwisseling tussen Nederlandse en Keniaanse professionals.
Onze werkwijze wordt gewaardeerd door de deelnemers en dan is het mooi om dat ook als feedback terug te krijgen op de dagelijks evaluatie. De titel van deze blog is dan ook één van de reacties van vandaag.
Dagelijks wordt er bij de theebreak om 10.00 u. eten uitgeserveerd en dat blijven bijzondere combi's. Gisteren kregen we een koffiebroodje en een ei en vandaag een zoete aardappel en een croissant.
Morgen ga ik op scholenbezoek en dinsdag bezoeken Gert Jan en ik de TTC in Kwale.
Daarover de volgende keer meer.
Kees:6 oktober 2024Top!
Piet Leijser:6 oktober 2024Mooi dat je zo positief bent en goede resultaten ziet.
Piet Leijser:6 oktober 2024En herken je iets van de gebeden
Anny EN Cor:6 oktober 2024Heel veel succes daar top werk groetjes uit NGEREN
Christel Ermers:6 oktober 2024Veel succes Michiel! En anderen!
Marlies:6 oktober 2024Ah mooi beschreven Michiel!
Judith Sliedregt:7 oktober 2024genieten